Mrvencová polievka

Potrebujeme:

1 l vody , 2-3 stredne veľké zemiaky, 1 cibuľu, 1 lyžicu oleja, mleté čierne korenie, majorán, 1 kocku zeleninového bujónu, 80 g hrubej múky, 1 vajce, soľ

Ako na to:

Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, zalejeme vodou a vložíme zemiaky nakrájané na kocky. Mierne osolíme, pridáme bujón a varíme.
Medzitým si pripravíme tuhé cesto z múky, vajca a zo soli. Ak je redšie, po troškách pridávame múku. Cesto nastrúhame na veľkom strúhadle.
Keď sú zemiaky takmer hotové, zavaríme do polievky mrvence. Varíme ich asi 2 minúty, kým nevyplávajú navrch. Nakoniec polievku dochutíme korením a majoránom.

01.01.2009

Podobné recepty