Jemný jablkový koláč
Cesto: 5 vajec, 400 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 300 g hrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 600 g nelúpaných jabĺk, 100 g mletých orechov, 100 g hrozienok, malinový alebo ríbezľový džem, tuk a múku na vymastenie a vysypanie plechu Čokoládová poleva: 80 g Cery, 100 g čokolády na varenie, 1 lyžicu oleja
Ako na to:Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom do tuhej peny.Striedavo po lyžiciach pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom a postrúhané jablká. Primiešame hrozienka a pomleté orechy.
Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Povrch cesta vyrovnáme stierkou a vložíme do mierne vyhriatej rúry. Upečený, ešte teplý koláč potrieme džemom.
Čokoládová poleva: Tuk a čokoládu na varenie roztopíme nad parou, vymiešame a odstavíme. Primiešame lyžicu oleja, aby bola poleva lesklá. Polevu natrieme na koláč a necháme stuhnúť. Potom pokrájame na kocky.