Jahňací bylinkový chrbát
jahňací chrbát s kosťou, 3 krajce toastového chleba, 600 g cukín, 250 g malých paradajok, 9 lyžíc miešaných posekaných byliniek, 60 g nastrúhaného syra gouda, olivový olej, 2 lyžice horčice, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Rúru zohrejeme na 200 °C. Chlieb rozdrobíme a zomelieme. Omrvinky nasypeme na suchý plech a pečieme asi 5 minút. Potom ich zmiešame s posekanými bylinkami a nastrúhaným syrom.
Cukiny po dĺžke pokrájame na plátky, osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom. Preložíme ich na plech, teplotu v rúre zvýšime a pečieme asi 5 minút. Pridáme paradajky a pečieme ďalších 5 minút.
Jahňací chrbát rozdelíme na 4 časti, umyjeme, osušíme, okoreníme a opražíme v horúcom oleji. Po 8–10 minútach mäso vyberieme a ochutíme horčicou.
Opražené mäso vyvaľkáme v bylinkovej zmesi a pridáme k cukine a paradajkám. Vložíme do rúry a pečieme asi 5 minút. Podávame s opečenými zemiakmi.