Čínska pikantná polievka
50 g sušených húb, 50 g širokých rezancov, 200 g uvareného kuracieho mäsa, 1 kocku slepačieho bujónu, 1 lyžicu maizeny, 1 vajce, 1 lyžicu kečupu, 1 lyžicu sójovej omáčky, 1 lyžicu vínneho octu, 1 malú cibuľu alebo pór, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Huby zalejeme horúcou vodou.
Rezance na 20 minút ponoríme do studenej vody a pokrájame na menšie kúsky. Do vriaceho bujónu pridáme huby, rezance a pokrájané mäso.
Maizenu rozmiešanú v troške vody a rozšľahané vajce prilejeme do polievky. Osolíme, okoreníme a krátko povaríme.
Hrniec odstavíme z ohňa a primiešame kečup, sójovú omáčku, vínny ocot a nadrobno pokrájanú cibuľu alebo kolieska póru.