Kuracie prsia s mozzarellou
4 ks kuracích pŕs, 2 paradajky, 2 balenia syra mozzarella, grilovacie korenie, korenie Stejk, mleté čierne korenie, soľ, 1 kg zemiakov, olej
šalát: 1 čínsku kapustu, strúčik cesnaku, ocot, cukor, soľ, olej
Umyté osušené kuracie prsia nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením, korením Stejk, pokvapkáme olejom a necháme pol hodinu marinovať.
Marinované mäso na rozpálenom oleji prudko opečieme z obidvoch strán, domäkka podusíme a odložíme na tanier. Paradajky pokrájame na hrubšie kolieska, osolíme a vo výpeku z mäsa opečieme z oboch strán, odstavíme a na teplé kolieska poukladáme plátky mozzarelly, ktoré necháme roztopiť. Paradajky so syrom uložíme na mäso.
Zemiaky so šupkou umyjeme, pozdĺžne prekrojíme, z vrchnej strany nakrojíme na vejárik, potrieme olejom, dobre osolíme, reznou stranou uložíme na vymastený plech a upečieme.
Šalát: Čínsku kapustu natrháme na menšie kúsky a zalejeme nálevom, ktorý pripravíme z vody, oleja, octu, soli a roztlačeného strúčika cesnaku.
Podávame s opekanými zemiakmi a kapustovým šalátom.