Bravčové rezne

Potrebujeme:

6–8 bravčových rezňov, 1 kg zemiakov, 3 vajcia, 4 strúčiky cesnaku, 100 g hladkej múky, 500 g mrkvy, 250 g petržlenu, 250 g zeleru, 2 cibule, 6–8 plátkov oravskej slaniny, majoránku, 1 bobkový list, celé čierne a nové korenie, mleté čierne korenie, soľ olej na potretie pekáča

Ako na to:

Umyté osušené rezne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením.
Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a postrúhame na hrubšom strúhadle, cibuľu pokrájame nadrobno. Očistené zemiaky najemno postrúhame, pridáme vajcia, prelisovaný cesnak, hladkú múku, majorán, soľ a pripravíme cesto ako na zemiakové placky.
Dno vyššieho pekáča potrieme olejom, pridáme pokrájanú cibuľu, postrúhanú zeleninu, celé čierne a nové korenie a bobkový list.
Na zeleninovú vrstvu poukladáme rezne, ktoré obložíme plátkami slaniny. Všetko zalejeme zemiakovým cestom.
V dobre vyhriatej rúre pečieme približne hodinu. Podávame s varenými zemiakmi, uhorkovým šalátom alebo so sterilizovanou zeleninou.

26.01.2009

Podobné recepty