Kurča po taliansky
1 kurča, olej, maslo, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, worcesterskú omáčku, sladkú mletú papriku, vegetu, kečup, mleté čierne korenie, 1 malý paradajkový pretlak, 250 ml sladkej smotany, hladkú múku, cukor, 1 bal.špagiet, údený syr
Ako na to:Kurča umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme roztlačený cesnak, kúsky kurčaťa a opražíme. Osolíme a zakryté dusíme 15 minút.
Potom pridáme maslo, papriku, korenie, vegetu, worcesterskú omáčku a kečup.
Premiešame, ak treba podlejeme vodou, zakryjeme a dusíme domäkka.
Smotanu rozmiešame s troškou cukru, 2-3 lyžicami hladkej múky a paradajkovým pretlakom. Vylejeme na mäso a krátko povaríme.
Špagety uvaríme, dáme na misu, polejeme ich šťavou a navrch poukladáme kúsky kurčaťa.