Šunkové medailóniky
Potrebujeme:
250 g šunky, 200 g masla, 300 ml šľahačky, 4 vajcia, 2 lyžičky chrenu, 3 jablká, 100 g mandlí
Ako na to:Šunku najemno zomelieme na mäsovom mlynčeku a vymiešame so zmäknutým maslom do peny. Opatrne vmiešame šľahačku.
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a vyberieme žĺtka, ktoré vymiešame s postrúhaným chrenom. Obidve zmesi necháme odstáť v chlade, a potom spolu zmiešame.
Jablká pokrájame na hrubšie kolieska, odstránime jadrovník a nastriekame na ne šunkovú penu. Ozdobíme olúpanými mandľami.
Podávame ako jednohubky.
19.12.2008
Podobné recepty
Teľacie medailóniky so šalátom, Medailóniky z tresky, Bravčové medailóniky plnené olivami so smotanovou omáčkou, Hovädzie medailóniky, Zajačí chrbát na ihle, Srnčie medailóniky so šafránovou omáčkou, Srnčie medailóniky so šafránovou omáčkou, Srnčie medailóniky na červenom víne, Teľacie medailóniky, Malé kuracie rezne