Baba s údeným mäsom
1 kg bravčového údeného mäsa, 250 g domácej klobásy, 100 g slaniny, 250 ml vývaru, 10 ks žemlí, 6 vajec, petržlenovú vňať, cibuľu, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Mäso, klobásu a slaninu uvaríme domäkka, žemle pokrájame na väčšie kocky a zalejeme vývarom. Pridáme na kúsky pokrájané mäso a klobásu. Ochutíme korením, soľou a muškátovým orieškom. Pridáme opraženú slaninu a 5 žĺtkov, ktoré rozmiešame vo vlažnom vývare.
Všetko spolu premiešame.
Na zjemnenie chuti vmiešame do hmoty vyšľahané bielka z 5 vajec. Do vymasteného pekáča vložíme hmotu a povrch potrieme rozšľahaným vajcom. Babu pečieme, kým nie je ružová.