Cestoviny s omáčkou z plesňového syra
2 lyžice masla, 2 lyžice hladkej múky, 3 dcl mlieka alebo smotany, 140 g nastrúhaného plesňového syra, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, 1 dcl bieleho prírodného vína, cestoviny
Ako na to:Z 2 PL masla a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme 3 dcl mlieka alebo smotanou, rozšľaháme a zvoľna asi 10 min prevaríme.
Do omáčky pridáme 140 g nastrúhaného alebo rozdrobeného plesňového syra a za stáleho miešania zvoľna rozpustíme. Ochutíme čiernym korením a petržlenovou vňaťou.
Podľa chuti môžeme pridať 1 dcl bieleho prírodného vína. Podľa návodu uvaríme cestoviny a jednotlivé porcie prelejeme syrovou omáčkou.