Šalát zo syru Gouda

Potrebujeme:

500 g hrozna, 250 g tvrdého syra Gouda, 100 g orechových jadier, 200 ml majonézy (jogurtu), 50 ml citrónovej šťavy, 1 PL práškového cukru, na hrot noža kajanského korenia, zelená petržlenová vňať, soľ

Ako na to:

Syr nakrájajte na malé kocky a premiešajte s umytými bobuľami hrozna. Pridajte orechové jadrá, majonézu (jogurt), citrónovú šťavu, cukor, kajanské korenie, soľ a všetko spolu zľahka premiešajte. Zmes nechajte odležať v chladničke asi 2 - 3 hod. Pred podávaním šalát urovnajte na misku, posypte nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a ozdobte bobuľami hrozna a orechovými jadrami. Podávajte s chlebom a maslom.

13.06.2006

Podobné recepty