Bôčiková roláda

Potrebujeme:

1,5 kg prerasteného bravčového bôčika, 250 g sladkej smotany, 150 g šunkovej salámy, 7 vajec, 2 kapie (môžu byť i sterilizované), štipku postrúhaného muškátového orieška, petržlenovú vňať, olej, 1 lyžičku vegety, 1 lyžičku soli

Ako na to:

Mäso pomelieme, pridáme smotanu, mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový oriešok, vegetu a soľ. Celú hmotu dobre prepracujeme a uložíme na 24 hodín do chladničky.
Na druhý deň rozotrieme mäsovú hmotu na igelitovú fóliu. Navrch poukladáme šunkovú salámu a praženicu. Tú pripravíme z vajec, soli a oleja.
Primiešame na kúsky pokrájanú kapiu a poseka nú petržlenovú vňať.
Pomocou igelitovej fólie zvinieme celú hmotu do rolády a preložíme do pekáča. Na dno môžeme položiť alobal.

11.02.2009

Podobné recepty