Kurča netradične

Potrebujeme:

1 kurča, 1 lyžicu paradajkového pretlaku, 15 malých cibuliek, 15 malých šampiňónov, 100 ml bieleho vína, 100 ml vývaru, 50 g masla, 1 strúčik cesnaku, 10 g hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ, olej, petržlenovú vňať

Ako na to:

Umyté osušené kurča rozporcujeme a zo všetkých strán opražíme na oleji dozlata. Opražené mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto.
Do výpeku z kurčaťa pridáme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme, posypeme hladkou múkou a krátko orestujeme, miešame, pokiaľ múka nestmavne.
Na rozohriatom masle podusíme dohneda cibuľky a šampiňóny. K paradajkovej omáčke pridáme opražené mäso, podusené cibuľky, šampiňóny a rozotretý cesnak.
Prilejeme biele víno a vývar a všetko pomaly dusíme domäkka. Hotové porcie uložíme na horúcu misu, obložíme šampiňónmi a cibuľkami a polejeme omáčkou.
Podávame posypané posekanou petržlenovou vňaťou a
s opečeným chlebom.

11.02.2009

Podobné recepty