Hovädzí guláš netradičný
hovädzie mäso asi 60 dkg, 2 lyžice oleja, 1 lyžicu medu, 1 lyžicu paradajkového pretlaku, 2 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, 500 ml mäsového vývaru, 250 g cibule, 250 g mrkvy, 500 g jabĺk, majorán, citrónovú šťavu, mleté čierne korenie
Ako na to:Mäso pokrájame na kocky a prudko opečieme na horúcom oleji. Primiešame med a paradajkový pretlak, pridáme očistený pretlačený cesnak, bobkový list a vývar a dusíme asi 2 hodiny. Potom osolíme a okoreníme.
Očistenú cibuľu posekáme nadrobno, mrkvu pokrájame na kolieska a pridáme k mäsu. Dusíme asi pol hodiny.
Pred dokončením pridáme na väčšie kocky pokrájané očistené jablká a majorán. Nakoniec guláš ochutíme citrónovou šťavou.