Morčacie rezne s broskyňami a mandľami
morčacie prsia, zavárané broskyne, 1 balíček olúpaných mandlí, 125 g masla, hladkú múku na obaľovanie, 1-2 lyžičky mletej červenej papriky, soľ
Ako na to:Rezne obalíme v múke zmiešanej s mletou paprikou. Na panvici rozpustíme maslo a rezne z jednej strany opekáme asi 4-5 minút.
Opečené rezne vyberieme, do neopečenej strany vtlačíme lupienky olúpaných mandlí, vložíme späť do panvice a opekáme ďalších 4-5 minút. Opečené rezne vyberieme a odložíme do tepla.
Vo výpeku krátko osmažíme na tenko nakrájané broskyne. Rezne podávame obložené broskyňami, mandľovou stranou navrch. Vhodnou prílohou sú opekané zemiaky alebo čerstvá bageta.