Piškótový veniec s čokoládou

Potrebujeme:

3 vajcia, 170 g práškového cukru, 1 balenie vanilkového cukru, 150 g čokolády na varenie,1/8 l oleja, 1/8 l smotany, 2 lyžičky prášku do pečiva, 250 g polohrubej múky, štipku soli, maslo, strúhanku

Ako na to:

Vajcia, cukor, soľ a vanilkový cukor vymiešame do peny. Čokoládu nalámeme na kúsky. Múku premiešame s práškom do pečiva. Postupne do nej vmiesime zmes oleja a smotany, miešame ale nešľaháme. Opatrne spojíme s vaječnou penou, dôkladne premiešame a nakoniec pridáme kúsky čokolády. Ešte raz premiešame.
Nalejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre, po vychladnutí necháme bábovku 15 min postáť a vyklopíme.

30.01.2009

Podobné recepty