Plnené vajcia

Potrebujeme:

6 vajec, 2 šalotky, petržlenovú vňať, estragón, 6 sardel, kapary, 1 žĺtok, 50 ml oleja, 1 lyžičku horčice, žeruchu alebo hlávkový šalát, mleté biele alebo čierne korenie, soľ

Ako na to:

Vajcia uvaríme natvrdo, schladíme, olúpeme, rozpolíme a vyberieme žĺtka.
Šalotky, petržlenovú vňať, estragón a sardely nakrájame nadrobno a spolu s uvarenými žĺtkami prepasírujeme cez sito na jemnú kašu.
Pripravíme si majonézu (môžeme byť aj hotová) tak, že rozšľaháme surový žĺtok a pomaly prilievame tenkým prúdom toľko oleja, aby nám vznikla jemná majonéza. Odložíme si z nej 2 lyžice. Zvyšok majonézy zmiešame s horčicou, osolíme, okoreníme.
Do prepasírovanej žĺtkovej hmoty pridáme 2 odložené lyžice majonézy. Polovičky vajec umyjeme, osušíme a naplníme hotovou zmesou. Poukladáme ich na hlávkový šalát alebo žeruchu. Ozdobíme prúžkami sardel a kaparami. Podávame s tmavým chlebom alebo bagetou.

30.12.2008

Podobné recepty