Mleté mäso vcelku v ryžovom župane
175 g okrúhlej ryže, 400 g mletého mäsa, 4 lyžice ovsených vločiek, 3 lyžice pikantnej sójovej omáčky, 2 lyžičky oleja, 4 lyžičky suchého sherry, 1 vajce, 1/2l mlieka, soľ, mleté čierne korenie, 250 g póru, 250 g mrkvy, 75 g nakladaného ďumbiera, 125 g šampiónov, 1/8 l zeleninového vývaru
Ako na to:Ryžu nasypeme do prevareného mlieka a 30 min povaríme. Mäso zmiešame s ovsenými vločkami, dvoma lyžicami sójovej omáčky a dvoma lyžičkami sherry, žĺtkom, osolíme a okoreníme. 125 g bledého póru a ďumbier nakrájame najemno a primiešame k mäsu.
Vyformujeme do tvaru bochníka. Bielok a ½ lyžičky soli vyšľaháme do tuhého snehu a vmiešame do teplej ryže.
Na plechu vytvoríme tenkú vrstvu ryžovej hmoty, na ňu uložíme bochník mäsa, obalíme zvyšnou ryžou, jemne pritláčame. Pečieme v strede rozohriatej rúre.
Mrkvu, huby a 125 g póru nakrájame na tenké kolieska a postupne na oleji podusíme. Podlejeme vývarom, pridáme lyžicu sójovej omáčky a 2 lyžice sherry. Prikryjeme a dusíme. Dochutíme.