Maslové pagáčiky
l.cesto: soľ, 350 g hladkej múky, 5 dcl bieleho vína, vajcia, 1 dcl mlieka, 20 g droždia, 1 lyžičku kryštálového cukru
2.cesto: 350 g masla, 350 g hladkej múky
Z múky, soli, vína, vajec a kvásku z mlieka, droždia a cukru vypracujeme cesto, ktoré odložíme na teplé miesto vykysnúť.
Z múky a masla vypracujeme druhé cesto.
Prvé cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru štvorca a uložíme naň druhé vyvaľkané cesto.
Všetky štyri rohy z prvého cesta preložíme cez druhé tak, aby ho celkom zakryli, vyvaľkáme na obdĺžnik asi 2 cm hrubý a okrúhlou formičkou vykrajujeme pagáčiky, ktoré necháme na doske chvíľu postáť.
Potom nožom na pagáčikoch urobíme mriežku a potrieme ich rozšľahaným vajcom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre.