Super špíz
150 g morčacích pŕs, 50 g spišskej alebo inej klobásy, 50 g hydinovej pečene, trochu masla, trošku sušených uvarených hríbov, 2 paradajky, 1 papriku, 1 PL kečupu, 1 PL smotany, soľ, čierne korenie, 1 cibuľu
Ako na to:Mäso, klobásku a pečeň nakrájame na kocky a striedavo napichujeme na tenkú drevenú špajdľu alebo grilovaciu ihlu, osolíme, okoreníme a dáme opiecť na panvicu.
Zároveň okolo mäsa poukladáme a opekáme hríby, cibuľu, papriku, paradajky pokrájané na kolieska (alebo inú zeleninu). Potom mäso a zeleninu vyberieme na tanier, šťavu podlejeme trochou vývaru, pridáme kečup, smotanu a necháme prevrieť.
Špíz dáme na tanier, vedľa neho poukladáme restované hríby a zeleninu.