Kelový zapekanec
250 g kelu, cibuľu, 40 g masti, 100 g húb napr.hliva, šampiňóny, drvenú rascu, 3 vajcia, 40 g masla, 1 žemľu, 40 g tvrdého syra, 100 ml mlieka, soľ
Ako na to:Kel uvaríme v osolenej vode a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Cibuľu pokrájame nadrobno, speníme na masti, pridáme huby pokrájané na tenké plátky, soľ, rascu a dusíme domäkka. Potom primiešame zomletý kel, v mlieku namočenú žemľu, žĺtka a postrúhaný tvrdý syr.
Z bielkov ušľahaný tuhý sneh vmiešame do kelovej hmoty. Podľa potreby pridáme strúhanku. Zmes dáme do vymastenej formy, prikryjeme alobalom a upečieme.
Pred koncom pečenia odkryjeme a posypeme postrúhaným syrom.