Rybie prekvapenie
500 g rybieho filé-kocky, 250 g tvrdého syra, 5 vajec, 2,5 dcl kyslej smotany, 2 papriky, 5 lyžíc kečupu, 1 lyžicu sójovej omáčky, soľ, mleté čierne korenie, horčicu, omáčku čili, strúhanku, olej
Ako na to:V osolenej a okorenenej vode krátko povaríme rybie filé. Po vychladnutí filé pretlačíme vidličkou, pridáme postrúhaný syr, 3 vajcia, soľ, korenie, sójovú omáčku. Zmes zahustíme strúhankou.
Necháme odstáť.
Z hmoty formujeme krokety v tvare gule, ktoré obalíme v rozšľahanom vajci, strúhanke a vypražíme v horúcom oleji. Papriku pokrájame na jemné kocky, pridáme kyslú smotanu, horčicu, kečup, omáčku čili, dochutíme soľou.
Podávame na hrianke poliatej pripravenou omáčkou a so zeleninovou oblohou.