Pečené kačacie prsia na kapuste
3 kačacie prsia 600-700 g, 1 väčšiu cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 1 maggi-šťava ku kurčaťu, 500 g kyslej kapusty, 200 ml bieleho vína, rascu, soľ
Ako na to:Očistenú kačicu osolíme, posypeme rascou, vložíme na pekáč, trochu podlejeme vodou a pečieme vo vyhriatej rúre za občasného podlievania vypečenou šťavou takmer domäkka.
Odoberieme trochu vypečeného tuku, speníme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú scedenú kapustu, zalejeme vínom a krátko podusíme. Kačacie prsia vyberieme z pekáča.
Kapustu prenesieme do šťavy v pekáči, na kapustu dáme porcie kačky a spolu dusíme pod pokrievkou, až je kapusta mäkká, mäso občas polievame šťavou.