Špecialitka
600 g bravčového stehna, 100 g slaniny, 1 veľkú cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, 400 g zeleného hrachu, majorán, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, 1 kapiu alebo štipľavú papriku podľa chuti
Ako na to:Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na 4-5 cm dlhé pásiky. Slaninu nakrájame na tenké pásiky.
Cibuľu očistíme a pokrájame na kolieska, cesnak ošúpeme a pokrájame na plátky. Slaninu opražíme, pridáme cibuľu a cesnak, potom pridáme mäso a na silnom ohni opražíme.
Pridáme majorán, mleté čierne korenie a na miernom ohni dusíme vo vlastnej šťave. Prebratý umytý hrášok udusíme domäkka v 50 ml vody.
Keď je mäso takmer mäkké, zložíme pokrievku, pridáme na pásiky pokrájanú kapiu a udusený hrášok. Odkryté dodusíme. Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.
Podávame s opekanými zemiakmi alebo s ryžou a zeleninovou prílohou.