Grécky pekáčik
4 plátky bravčového mäsa, hladkú múku, 3-4 zemiaky, mrkvu (4-5 ks), petržlen (4-5 ks), 1 konzervu červenej fazule (300 ml), 1 konzervu lúpaných paradajok, 1-2 zrnká nového korenia, 3 lyžice pikantného kečupu, 1 väčšiu cibuľu, 100 g tvrdého syra, 2-3 strúčiky cesnaku, vegetu, rascu, bobkový list, mleté čierne korenie, celé čierne korenie, soľ, olej
Ako na to:Bravčové mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a narýchlo z oboch strán opečieme na oleji.
Na dno vymasteného pekáča poukladáme kolieska surových zemiakov.
Osolíme, pridáme trocha vegety a posypeme rascou. Na to navrstvíme mäso spolu s výpekom, pridáme celé čierne korenie, bobkový list, na kolieska pokrájanú mrkvu a petržlen.
Zmes v pekáči prelejeme sterilizovanou fazuľou a paradajkovým pretlakom, pridáme nové korenie, 3 lyžice pikantného kečupu a 1 restovanú cibuľu. Dáme zapiecť do rúry.
Pred koncom pečenia pridáme 2-3 strúčiky prelisovaného cesnaku a posypeme postrúhaným syrom.