Rizoto a lá Miláno

Potrebujeme:

½ kg ryže, 80 dkg kuracieho mäsa, 1 veľkú cibuľu, 6 dcl slepačieho bujónu, 1 pohár suchého bieleho vína, štipku šafranu, olivový olej, vegetu, parmezán

Ako na to:

Mäso a cibuľu nakrájame na malé kúsky.
V dostatočne veľkej panvici dobre rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, kúsky mäsa a opražíme. Potom pridáme ryžu, necháme opražiť, aby nasiakla olejom a zalejeme vínom.
Uvaríme si slepačí bujón, ktorým podlievame ryžu. Pridáme šafran, vegetu a varíme na miernom plameni asi 10 min.
Hotová ryža by nemala byť príliš mäkká. Servírujeme posypané strúhaným parmezánom.

26.01.2009

Podobné recepty