Jahodový múčnik
4 vajcia, 200 g práškového cukru, 100 g oleja, 1 lyžicu vlažnej vody, 1 lyžicu kakaa, 3 lyžice mletých orechov, 200 g hrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva,
Plnka: 300 ml jahodového džúsu (alebo šťavy zo zaváraných jahôd), 200 g masla, 150 g práškového cukru, 2 Zlaté klasy, 250 g jahôd, čokoládu na ozdobenie, tuk na vymastenie plechu
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtka vymiešame s cukrom. Pomaly pridávame olej s vlažnou vodou, polovicu snehu z bielkov, kakao, pomleté orechy, preosiatu múku premiešanú s práškom do pečiva. Na záver zľahka primiešame zvyšný sneh.
Cesto vylejeme na pripravený plech a v rúre upečieme.
V 300 ml jahodovej šťavy uvaríme 2 balíčky krémového prášku a za občasného miešania necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame s cukrom a po čiastkach k nemu pridávame vychladnutý krém. Do vychladnutého krému zapracujeme jahody nakrájané na menšie kúsky.
Plnkou potrieme upečený a vychladnutý koláč. Posypeme strúhanou čokoládou, pokrájame na úhľadné kúsky a ozdobíme kôpkami šľahačky a jahodami.