Bábovka

Potrebujeme:

300 g polohrubej múky, 250 g cukru, vanilkový cukor, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 6 vajec, 2 hrnčeky vlažnej vody, 2 dcl oleja, 4 lyžice kakaa (aj viac)

Ako na to:

Žĺtka, cukor a vanilkový cukor vymiešame do peny. Za stáleho miešania prilejeme vodu a postupne pridáme olej. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
Striedavo ho s múkou, do ktorej sme pridali prášok do pečiva, vmiešame do žĺtkovej hmoty.
Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy. Do zvyšnej polovice cesta vmiešame kakao. Kakaovým cestom bábovku doplníme. Pečieme asi 30-45 min. V predhriatej rúre 15 -18* C.

12.01.2009

Podobné recepty