Horúca čokoláda
1 tabuľku horkej čokolády (nie čokoládu na varenie), 200 ml šľahačkovej smotany, 250-350 ml mlieka, 2 vrecúška vanilkového cukru, 1 PL práškového cukru, šľahačku a granko na ozdobenie
Ako na to:Čokoládu nalámeme na kocky, pridáme 1 PL šľahačkovej smotany, 1 PL mlieka a necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli, potom vymiešame do hladka.
V druhom hrnci zohrejeme zvyšné mlieko so šľahačkovou smotanou, vanilkovým cukrom a práškovým cukrom. Rozmiešame metličkou, ale nenecháme zovrieť LEN zohrejeme.
Pridáme rozpustenú čokoládu, rozšľaháme dohladka s metličkou a necháme za stáleho šľahania zovrieť. Potom odstavíme.
Hotovú čokoládu už len rozdelíme do pohárov, ozdobíme šľahačkou a posypeme grankom alebo kakaom.