Slaný koláč s mäsitou plnkou

Potrebujeme:

2 šálky hladkej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, 1/2 lyžičky soli Náplň: 2 šálky mletého vareného mäsa, soľ, korenie, žĺtok, petržlen, malú cibuľu

Ako na to:

Múku zmiešame s práškom, pridáme maslo, vodu, soľ a rýchlo spojíme. Z polovice cesta vyvaľkáme plát, o niečo väčší ako je dno tortovej formy, vložíme ho dovnútra, okraje pritlačíme
k stranám.
Naplníme a druhým menším plátom prikryjeme. V hornom pláte môžeme vypichnúť formičkou otvory, aby pri pečení mohla unikať para. Povrch potrieme vajcom. Pečieme pri stredne silnom ohni.
Podávame teplé.
Náplň: Na masle speníme pokrájanú cibuľu, pridáme mleté varené a dusené mäso, osolíme, okoreníme a vymiešame dohladka. Po odstavení z platni primiešame žĺtok a petržlen.

15.02.2009

Podobné recepty