Čokoládová torta obratom ruky

Potrebujeme:

85 g kryštálového cukru, 90 g polohrubej múky, lyžičku prášku do pečenia, 2 vajcia, 2 lyžice vody, 2 lyžice kakaového prášku, olej na vytretie, štipku soli, 2 smotany na šľahanie, 1 kyslú smotanu, 2 balíčky vanilkového cukru, čokoládové kúsky, 2 stužovače šľahačky, kvapku vanilkovej arómy

Ako na to:

Bielka vymiešame jemne so štipkou soli, pridáme kryštálový cukor a vymiešame do peny.
Žĺtka zmiešame s vodou, múku s práškom do pečenia, obe vmiešame do bielkovej zmesi, môžeme pridať trochu vanilkovej arómy a kakao. Dobre vymiešame.
Tortovú formu vymažeme olejom, vysypeme múkou a korpus pečieme pri teplote 220 stupňov 10 až 15 minút. Šľahačku vymiešame so stužovačom, smotanu zmiešame vo väčšej miske s vanilkovým cukrom a vanilkovou arómou, podľa potreby pridáme ešte kryštálový cukor, do zmesi jemne vmiešame šľahačku a čokoládové kúsky.
Natrieme na vychladnutý korpus a ozdobíme zvrchu čokoládovými kúskami.

11.01.2009

Podobné recepty