Zapečené palacinky v karamelovom pudingu

Potrebujeme:

3 hrnčeky polohrubej múky, 3 hrnčeky minerálky, 2 vajcia, 1 KL prášku do pečiva, 1 KL soli, 1 PL práškového cukru, hrozienka (nemusia byť)
Puding: 1 liter mlieka, 2 karamelové pudingy, 5 PL kryštálového cukru
Čiapočka: 3 bielka, 3 PL práškového cukru
Na ozdobu: šľahačku

Ako na to:

Z múky a vody metličkou vyšľahajte hladkú zmes, pridajte kávovú lyžičku prášku do pečiva, soľ, práškový cukor a vajcia.
Cesto dobre vymiešajte a dajte na chvíľku do chladu odpočinúť. Uvarte puding z litra mlieka, dvoch pudingových karamelových práškov a piatich lyžíc cukru.
Puding nemusíte variť do úplného zhustnutia, keď bude redší, lepšie zalejete pripravené palacinky v pekáči. Upečte palacinky a mierne vychladnuté ich potierajte uvareným pudingom.
Naplnené palacinky zviňte, nakrájajte na polovičky. Ak máte, pridajte hrozienka a zalejte zvyšným pudingom a dajte palacinky zapiecť. Postačí polhodinka pri teplote 170 stupňov.
Medzitým vyšľahajte elektrickým šľahačom bielka s cukrom. Predpečené palacinky: Vrch potrite bielkovou penou a dajte Zapiecť do zlata. Dávajte pozor, sneh sa rýchlo spaľuje.

06.01.2009

Podobné recepty