Kávový závin
5 žĺtkov, 100 g práškového cukru, 1/2 balíčka vanilínového cukru, 80 g hrubej múky, 1 lyžičku kypriaceho prášku, 50 g orechov, sneh z 5 bielkov
Plnka: 300 ml mlieka, 2 lyžice znkovej kávy, 3 žĺtka, 1/2 balíčka vanilínového cukru, 2 lyžice hladkej múky, 200 g Hery, 240 g práškového cukru
Žĺtka vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom a postupne primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov a múku zmiešanú s kypriacim práškom a s pomletými orechmi.
Plnku si pripravíme tak, že do časti vriaceho mlieka zamiešame zomletú kávu, privedieme do varu, odstavíme a necháme asi 5 minút stáť. Potom bielu kávu precedíme a doplníme mliekom do 300 ml. Múku vymiešame s malým množstvom studenej bielej kávy, pridáme žĺtka, vanilínový cukor a zvyšok kávy.
Nad parou za stáleho miešania uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť a občas ho premiešame.
Heru vymiešame dopenista, pridáme cukor a v malých množstvách vychladnutý krém a všetko dobre vymiešame.
Cesto rozotrieme na menší plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a rýchlo upečieme, aby sa cesto nevysušilo. Potom ho vyklopíme na mokrý obrúsok, oddelíme od papiera a stočíme. Po vychladnutí ho opäť roztočíme a natrieme plnkou a znova zavinieme.