Dunajské vlny
Cesto: 0,5 l vody, 250 g Hery, 6 vajec, 150 g hladkej múky
Plnka: 1 l mlieka, 3 Zlaté klasy, 1 van. cukor, 150 g kryšt. cukru, 1,5 masla
trocha čokoládovej polevy na pokvapkanie
Vodu a heru necháme zovrieť, odstavíme a zamiešame múku. Necháme trošku vychladnúť a po jednom primiešame celé vajcia. Rozdelíme na dve polovice a na vymastenom a múkou vysypanom plechu rozotrieme a pečieme 2 pláty pri 170 °C každý 20-25 min. Krásne sa zvlnia.
Z mlieka a zo Zlatých klasov uvaríme s cukrom puding, ešte za tepla doň zamiešame maslo a natrieme na plát. Necháme vychladnúť a na krém natrieme vyšľahané šľahačky. Prikryjeme druhým plátom a pokvapkáme čokoládou.