Francúzska hovädzia polievka

Potrebujeme:

500 g hovädzieho mäsa s kosťou, 500 g slepačieho mäsa, olej, zväzok petržlenovej a zelerovej vňate, celé čierne korenie, jeden bobkový list, mleté čierne korenie, tymian, dve mrkvy, jeden petržlen, 100 g zeleru, strúčik cesnaku, polovicu zelenej papriky, 150 g kelu, pór, soľ

Ako na to:

Hovädzie a slepačie mäso umyjeme a na niekoľko minút zalejeme horúcou vodou.
Potom osušíme, opražíme na rozohriatom oleji, zalejeme 2 l studenej vody a pri miernej teplote varíme spolu s jednou postrúhanou mrkvou, umytými vňaťami, celým čiernym korením, bobkovým listom, mletým čiernym korením, aspoň 3 hodiny. Podľa potreby dolievame vodu.
Všetku ostatnú zeleninu očistíme, nakrájame, vložíme do 1 l precedeného mäsového vývaru, osolíme a uvaríme domäkka. Nakoniec do polievky vložíme nakrájané uvarené mäso.

04.01.2009

Podobné recepty