Slané rožky s oškvarkami
1 dcl mlieka, 40 g droždia, 1 lyžicu cukru, 500 g výberovej múky, 250 g margarínu, celé vajce, žĺtok, 3 smotanového syru Lunex, 1/2 lyžice soli, vajce na potretie, 400 g zomletých škvariek, 80 g Ementálu na posypanie
Ako na to:Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Preosiatu múku so soľou spracujeme s kváskom, postrúhaným margarínom, vajcom, žĺtkom a syrom. Cesto necháme prikryté asi 45 minút.
Potom ho sformujeme na valec, ktorý rozdelíme na 6 dielov. Každý diel vyvaľkáme na okrúhlu placku, ktorú natrieme zomletými škvarkami. Potom ju rozdelíme na 8 dielov.
Každý diel stočíme od širšej strany a potrieme rozšľahaným vajcom. Rožky poukladáme na vymastený plech a upečieme.