Kuracie mäso na ihle s omáčkou
400 g kuracích pŕs, 1 jablko, 1 strúčik cesnaku, 7 lyžíc oleja, 3 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžicu karí, 1 veľkú mrkvu, soľ, 1 červenú a 1 zelenú papriku, 2 malé cibule, 12 kusov tenkých plátkov prerastenej slaninky, 2 lyžice sladkej smotany, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na 12 menších plátkov. Cesnak prelisujeme do misy, pridáme 4 lyžice oleja, citrónovú šťavu, karí a dobre premiešame. Mäso vložíme do marinády, premiešame a necháme stáť asi hodinu.
Očistenú mrkvu nakrájame na šikmé ováliky, ktoré povaríme v slanej vode asi 3 minúty. Papriku nakrájame na kúsky, cibuľu olúpeme a rozdelíme na 8 dielov.
Kuracie mäso vyberieme z marinády a necháme odkvapkať. Každý kúsok mäsa zabalíme do plátka slaniny.
Na ihly nabodneme 3 závitky, striedavo ich prekladáme zeleninou, tak aby bola na začiatku i na konci ihly. Osolíme, okoreníme a opekáme 8–10 minút za občasného otáčania.
Počas opekania potierame marinádou. Pripravíme si omáčku z jabĺk s karí korením, ktorá sa veľmi hodí k tomuto jedlu.
Do výpeku pridáme citrónovú šťavu, 125 ml vývaru, nakrájané alebo nastrúhané jablko, ktoré rozvaríme v omáčke. Ochutíme medom, citrónovou šťavou a karí. Omáčku zjemníme 2 lyžicami smotany.