Pivový guláš
500 g bravčového mäsa, 2 veľké cibule, 1 lyžicu bravčovej masti, mletú červenú papriku, lyžicu paradajkového pretlaku alebo 3 paradajky, 1 feferónku, 1 zemiak, svetlé pivo na podlievanie, zeleninový vývar, soľ, mleté čierne korenie, dve kyslé uhorky
Ako na to:Umyté a osušené mäso nakrájame na kocky a opečieme na masti spolu s nakrájanou cibuľkou.
Prisypeme mletú červenú papriku, čierne korenie a pridáme paradajkový pretlak alebo paradajky. Zmes zalejeme pivom a vývarom a dáme variť.
Pred dokončením pridáme feferónku, postrúhaný zemiak na zahustenie a spolu dovaríme.
Uvarené mäso z hrnca vyberieme, omáčku precedíme a pridáme k nej nastrúhanú kyslú uhorku orestovanú na troche masti. Povaríme a vrátime späť kúsky mäsa.
Pivový guláš podávame s varenými zemiakmi alebo tmavým chlebom.