Pstruh obalený slaninou
4 pstruhy, šťavu z 1 citróna, 1 lyžičku soli, 1 strúčik cesnaku, 150 g plátkov anglickej slaniny, 1 cibuľu, 1 lyžicu masla, 2,5 dcl zeleninového vývaru, rozmarín
Plnka: 100 g syra Niva, 50 g tvarohu, 2 lyžice mlieka, 1 strúčik cesnaku, petržlenovú vňať
Pstruhy umyjeme, osušíme a potrieme osolenou citrónovou šťavou.
Necháme hodinu odležať.
Odležané pstruhy naplníme plnkou a otvor zašijeme. Dáme na pekáč a obalíme slaninou. Pečieme vo vyhriatej rúre.
Cibuľu očistíme, nakrájame na plátky, opražíme na masle, pridáme rozmarín, zalejeme vývarom a chvíľu povaríme. Pripraveným vývarom zalejeme skoro upečené pstruhy a pečieme ešte asi 10 minút. Podávame s hranolkami.
Plnka: Pretlačený cesnak zmiešame s petržlenovou vňaťou, syrom nakrájaným na drobné kocky, tvarohom a mliekom.