Guláš

Potrebujeme:

1,5 kg hovädzieho predného mäsa, 300 g cibule, 200 g bravčovej masti, 30 g mletej červenej sladkej papriky, 40 g soli, 1 g majoránky, 2 g mletého čierneho korenia, 4 strúčiky cesnaku, 200 g leča, 100 g hladkej múky, 1 kg zemiakov, 100 g feferónok, 2 l vody, 1 lyžicu tekutého polievkového korenia

Ako na to:

Nadrobno pokrájanú cibuľu osmažíme na masti a pridáme umyté mäso pokrájané na kúsky. Ochutíme mletou červenou paprikou, korením, soľou a zalejeme vodou.
Pridáme lečo, cesnak, majoránku, feferónku a necháme variť, kým mäso celkom nezmäkne. Na záver vložíme zemiaky pokrájané na kocky a dovaríme. Ochutíme a premiešame.

12.01.2009

Podobné recepty