Plnené bravčové závitky s bielou kapustou

Potrebujeme:

4 kusy bravčových rezňov, 1/2 hlávky bielej kapusty, biely chlieb, 100 g oškvarkov, petržlenovú vňať, 1 strúčik cesnaku, rascu, 2 vajcia, 150–200 ml teplého mlieka, 1 cibuľu, olej, 300 ml hovädzieho vývaru príp. bujón, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Plnku si pripravíme z rozmrveného bieleho chleba, pridáme oškvarky, nadrobno pokrájaný petržlen, prelisovaný cesnak, vajcia a teplé mlieko.
Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a necháme odstáť. Medzitým opražíme cibuľu, pridáme kapustu a dusíme. Podlejeme malým množstvom hovädzieho vývaru, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, rascou a necháme dusiť ešte asi 20 minút.
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme plnkou, zavinieme a previažeme niťou. Na panvici rozohrejeme olej a závitky opečieme zo všetkých strán.
Podlejeme malým množstvom hovädzieho vývaru a prikryté dusíme 15 minút domäkka. Podávame so zemiakmi na kapuste.

24.12.2008

Podobné recepty