Kapusta s mäsovými guľkami

Potrebujeme:

600 g kyslej kapusty, mleté čierne korenie, soľ, surový zemiak
Mäsové guľky: 50 g tuku, cibuľu, mleté čierne korenie, vajce, soľ, paradajkový pretlak, 2 dcl smotany, 2 lyžice hladkej múky, 200 g ryže, 500 g bravčového mäsa z pliecka

Ako na to:

Do vody dáme variť kyslú kapustu, pridáme mleté čierne korenie, soľ podľa potreby a očistený postrúhaný zemiak. Medzitým si pripravíme mäsové guľky.
Mäso zomelieme, pridáme uvarenú ryžu, tuk, nadrobno posekanú cibuľu, mleté čierne korenie, vajcia a soľ. Prísady zmiešame a formujeme guľky, ktoré dáme do vriacej kapusty a povaríme.
Pred dovarením pridáme do kapusty paradajkový pretlak, smotanu rozhabarkovanú s múkou a necháme prevariť.

24.12.2008

Podobné recepty