Bravčové medailóniky s cesnakovou omáčkou
600 g bravčových kotliet, 100 g oleja, 80 g cesnaku, 200 g smotany, 2 lyžice brandy, 50 g masla, 1 kocku masoxu, petržlenovú vňať, pažítku, biele korenie, soľ
Ako na to:Bravčové kotlety vykostíme a zbavíme blán a tuku, umyté plátky mäsa potrieme ľahko cesnakom, sladkou paprikou, posypeme bielym korením, zalejeme olejom a necháme chvíľku odpočinúť.
Plátky mäsa pozvoľna opekáme na železnej panvičke z obidvoch strán.
Opečené plátky vyberieme a dáme na panvičku rozohriať maslo, pridáme cesnak nakrájaný na plátky, ľahko dusíme a zalejeme smotanou.
Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a pažítku, brandy, rozmrvíme masox, vložíme mäso a krátko povaríme. Pokiaľ je omáčka príliš hustá, zriedime ju vodou.