Čína na cibuľke

Potrebujeme:

1/2 kg bravčového mäsa, 500 g cibule, 6 PL oleja, 3 PL kečupu, 1 1/2 PL octu, 2 PL sójovej omáčky, 1 PL práškového cukru, 4 PL vody, 2 PL vína, soľ

Ako na to:

Mäso nakrájame na rezne, vyklepeme chrbtom noža a pokrájame na pásiky.
Kečup zmiešame s vodou, octom, sójovou omáčkou a cukrom. Na oleji mäso prudko opečieme. Po opečení osolíme a dáme na tanier. Do výpeku ak treba pridáme olej, na ktorom krátko podusíme cibuľu pokrájanú na pásiky. Do cibule vložíme opečené mäso. Prilejeme vína a premiešame.
Zalejeme kečupovou zmesou a povaríme, kým sa zmes trochu neodparí. Podľa potreby dochutíme.

30.01.2009

Podobné recepty