Gnocchi s hovädzím ragú

Potrebujeme:

1 kg gnocchi, 350 g hovädzieho mäsa, 150 g nadrobno nakrájanej zeleniny (mrkva, cibuľa, stopkatý zeler), 1 bobkový list, 1 ČL paradajkového pretlaku, 3 dcl zaleninového vývaru, 3 dcl červeného vína, 50 g strúhaného syra (parmezán), 0, 05 l olivového oleja, soľ, korenie

Ako na to:

V tlakovom hrnci orestujte na oleji nadrobno nakrájanú zeleninu a na kúsky nakrájané mäso, osoľte, okoreňte, pridajte bobkový list, paradajkový pretlak, zeleninový vývar. Prilejte 3 dcl vína, zavrite hrniec a varte 40 min. od prvého zapískania. V hrnci s vriacou vodou uvarte gnocchi, sceďte a podávajte výdatne ochutené pripravenou omáčkou a posypané syrom.

24.10.2006

Podobné recepty