Syrové slimáčiky
200 g polohrubej múky, 4 PL kyslej smotany, 100 g masla, 80 g smotanového syra, petržlenová vňať, 1 vajce, 100 g tvrdého syra, 50 g lieskových orieškov, sezamové semienka, soľ
Ako na to:Do misy dajte múku, zmiešanú so soľou, pridajte smotanu, postrúhané maslo, smotanový syr, posekanú petržlenovú vňať a vypracujte vláčne cesto. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkajte na hrúbku 0,5 cm a potrite vajcom rozšľahaným so soľou. Posypte nahrubo postrúhaným syrom, posekanými a nasucho opraženými orieškami, pevne zviňte, zabaľte do alobalu a na niekoľko hodín dajte na chladné miesto. Potom ostrým nožom nakrájajte na plátky široké 1 cm, rozložte na plech vyložený papierom na pečenie, posypte sezamom a vo vyhriatej rúre upečte doružova.