Ježkovia s tajomstvom
250 g mletého bravčového a hovädzieho mäsa, 4 vajcia, 100 g šampiňónov, 50 g masla, 1 cibuľu, lyžičku petržlenovej vňate, celé čierne korenie, mleté čierne korenie, soľ, pár špagiet
Ako na to:Mleté mäso ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Vajcia uvaríme natvrdo. Očistené šampiňóny opražíme na masle s posekanou cibuľou.Uvarené a olúpané vajcia rozrežeme po dĺžke na polovicu.
Z vajec vyberieme žĺtok, vzniknuté jamky vyplníme opraženými šampiňónmi a polovice vajec spojíme. Vajcia obalíme mletým mäsom.
Na jednej strane vyformujeme papuľku ježka, oči a nos vytvoríme z celého čierneho korenia, namiesto pichliačov použijeme neuvarené cestoviny.
Pripravených ježkov dáme na pomastený plech, zakryjeme alobalom a pečieme, až kým mäso nie je hotové. Cestoviny sa dajú tiež konzumovať.