Kapor na zemiakoch

Potrebujeme:

4 porcie kapra, 1 kg zemiakov, 1 lyžicu masti na vymastenie misy, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice oleja, 1 citrón, rascu, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Umyté zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na kolieska, ktoré poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy.
Zemiaky osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou a rascou. Cibuľu pokrájame na kolieska a speníme na oleji.
Porcie kapra osolíme, okoreníme, potrieme rozotretým cesnakom a vložíme k cibuli. Osmaženého kapra s cibuľou dáme do misy na poukladané zemiaky, pokvapkáme citrónovou šťavou a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka.

11.01.2009

Podobné recepty