Syrové pečivo
17 PL hladkej múky, 1 celé maslo, 5 PL strúhaného parmezánu, 8 PL strúhaného ementálu, 4 žĺtky, 2 dl smotany, 1 ČL kypriaceho prášku, ½ ČL soli, 1-2 ČL mletej červenej papriky, , Na posypanie, rasca, sezam, mak, paprika, morská soľ
Ako na to:Maslo vymiešajte so soľou, parmezánom a ementálom, mletou paprikou, 3 žĺtkami a smotanou. Pridajte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a zamieste hladké cesto. Odložte na 60 min. do chladničky. Vyvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku 0,5 cm a vykrajujte rôzne tvary. Dajte na vymastený plech, natrite rozšľahaným žĺtkom a posypte vybranou posýpkou. Pečte 12-15 min. pri 200 °C.