Chutná bravčová pečeň

Potrebujeme:

600 g bravčovej pečene, 50 g masla, mletú sladkú papriku, 50 g slaniny, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 1 jablko, 2 paradajky, tymian, vegetu, worchesterskú omáčku, hladkú múku, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Pokrájanú bravčovú pečeň orestujeme na masle, posypeme mletým čiernym korením, červenou paprikou a premiešame. Pečeň vyberieme a do výpeku dáme nadrobno pokrájanú slaninu, olej a cibuľu. Chvíľu smažíme.
Pridáme pečeň, prelisovaný cesnak, jablká a paradajky pokrájané nadrobno. Ochutíme trochou tymianu, vegetou, worchesterskou omáčku, podlejeme vodou a dusíme.
Nakoniec jemne zahustíme hladkou múkou a dochutíme soľou. Podávame s opekanými zemiakmi.

29.01.2009

Podobné recepty